New PDF release: Aan weerszijden van de stethoscoop (Dutch Edition)

By Jan de Lepeleire,Manu Keirse

ISBN-10: 903348482X

ISBN-13: 9789033484827

In alle takken van de gezondheidszorg is effectieve communicatie tussen zorgverstrekkers en patiënten en hun naasten essentieel om de top mogelijke behandeling te kunnen bieden. Luisteren naar mensen en praten lijken eenvoudig, maar in de context van de zorgverlening vraagt dit echter om gespecialiseerde vaardigheden. Vaak spelen er immers sterke emoties mee, zoals onmacht, angst, frustratie, ontgoocheling en verdriet. males moet hier adequaat mee kunnen omgaan in een veelheid van situaties en bij verschillende forms van mensen. Veel klachten in de geneeskunde hebben meer te maken met gebrekkige communicatie dan met medisch-technische tekortkomingen.

Vanuit de services van artsen en andere deskundigen biedt dit boek niet alleen theoretische modellen, maar ook een rijkdom aan praktische guidance en adviezen. Het is het eerste deel van een reeks van vier en biedt een foundation voor het opbouwen van een goed touch met de patiënt, waarin aandacht voor zijn beleving en inzicht in de problematiek hand in hand gaan. Het is een onmisbare handleiding voor al wie kwaliteit wil bieden in een humane gezondheidszorg.

Ook al richt het boek zich in eerste instantie tot artsen, het bevat nuttige informatie voor allen die in de gezondheids- en welzijnszorg werkzaam zijn, als zorgverstrekker, opleider of beleidsmedewerker.

OVER DE AUTEURS

JAN DE LEPELEIRE is arts en doctoreerde in de medische wetenschappen aan de KU Leuven. Hij werkt als huisarts en is als hoogleraar verbonden aan de Faculteit der Geneeskunde van de KU Leuven. Hij is voorzitter van de werkgroep coördinerende en raadgevende artsen binnen de Belgische Vereniging voor Geriatrie en Gerontologie.

MANU KEIRSE is klinisch psycholoog en doctoreerde in de geneeskunde aan de R.U.Leiden (NL). Hij werkt als hoogleraar aan de Faculteit der Geneeskunde van de KU Leuven. Daarnaast is hij voorzitter van de Federale Evaluatiecommissie voor Palliatieve Zorg, van het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen en van different andere voorzieningen in de zorg.

Aan dit boek schreven mee: Jan Craenen, Dominique Dewilde, Jo Goedhuys, Manu Keirse, Geert Pint, Sabine Van Baelen en Mark Van Nuland.

Dit boek maakt deel uit van de reeks ACHG, uitgegeven in samenwerking met het Academisch Centrum Huisartsgeneeskunde van de KU Leuven. De boeken in deze reeks zijn een praktisch hulpmiddel bij de dagelijkse professionele zorg van patiënten.

Show description

Read Online or Download Aan weerszijden van de stethoscoop (Dutch Edition) PDF

Best dutch ebooks books

Download PDF by Stan Lauryssens: Dali & I (Dutch Edition)

Stan Lauryssens verkoopt valse schilderijen van Salvado Dalí onder het motto dat kunst waard is wat de gek ervoor geeft. Hij vliegt de gevangenis in. Zodra hij uit voorarrest komt, vlucht hij halsoverkop naar een vriendin in Spanje en koopt een villa op de kale berg boven Cadaqués. Zijn enige buurman woont aan de voet van de berg.

New PDF release: Jane Eyre (Prisma klassieken) (Dutch Edition)

Jane Eyre is als variety verwaarloosd en vernederd, maar geknakt is ze nooit. Na haar ruwe jaren op kostschool vindt ze werk als gouvernante en ontdekt ze de liefde van haar leven: de duister en sardonische meneer Rochester. Maar Rochester koestert een monsterlijk geheim, verborgen op de zolder van Thornfield corridor - een geheim dat de geliefden uit elkaar dreigt te drijven.

(Psycho)motorische begeleiding bij kinderen (Dutch Edition) - download pdf or read online

De visie op psychomotorische begeleiding bij kinderen is de voorbije tien jaar aanzienlijk geëvolueerd. Taakgerichte interventies zijn duidelijk op de voorgrond getreden en facts dependent remedy is ook binnen de psychomotoriek niet meer weg te denken. Dit boek baseert zich hier duidelijk op en vertrekt vanuit het handelingsgericht onderzoek bij het opstellen van het klinische beeld.

Download PDF by Bert Natter: Goldberg (Dutch Edition)

Ooit schreef Sebastian Savage in een boek over Bach dat hij diens beroemde leerling Goldberg als een volkomen oninteressant fenomeen beschouwde. Na de tragische dood van zijn zus besluit Savage een kwart eeuw later in Dresden op zoek te gaan naar de sporen die het legendarische wonderkind heeft achtergelaten in archieven, brieven, documenten en in de straten van de barokke stad.

Additional resources for Aan weerszijden van de stethoscoop (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

Aan weerszijden van de stethoscoop (Dutch Edition) by Jan de Lepeleire,Manu Keirse


by Robert
4.1

Rated 4.24 of 5 – based on 28 votes

Related posts