New PDF release: 1984 (Dutch Edition)

By George Orwell,Tinke Davids

ISBN-10: 9029532769

ISBN-13: 9789029532761

Nieuwspraak, colossal Brother, het vocabulaire uit 1984 is in onze taal opgenomen en een eigen leven gaan leiden. De roman van George Orwell uit 1949 over de strijd van Winston Smith, ambtenaar op het ministerie van Waarheid, tegen de alles doordringende Partij, en zijn gedoemde liefde voor Julia heeft niets van zijn literarie zeggingskracht verloren.

In Orwells steeds weer herdrukte anti-utopie verkeert de wereld in de wurggreep van een systeem dat is gegrondvest op de verbreiding van angst, haat en wreedheid, en dat iedere vorm van persoonlijke vrijheid en indiviualiteit uitsluit. 1984 is onverminderd geldig als benauwend nauwkeurig blauwdruk van elk dictatoriaal regime.

Show description

Read or Download 1984 (Dutch Edition) PDF

Best dutch ebooks books

Download e-book for kindle: Dali & I (Dutch Edition) by Stan Lauryssens

Stan Lauryssens verkoopt valse schilderijen van Salvado Dalí onder het motto dat kunst waard is wat de gek ervoor geeft. Hij vliegt de gevangenis in. Zodra hij uit voorarrest komt, vlucht hij halsoverkop naar een vriendin in Spanje en koopt een villa op de kale berg boven Cadaqués. Zijn enige buurman woont aan de voet van de berg.

Download e-book for iPad: Jane Eyre (Prisma klassieken) (Dutch Edition) by Charlotte Bronte,Heleen Kost

Jane Eyre is als variety verwaarloosd en vernederd, maar geknakt is ze nooit. Na haar ruwe jaren op kostschool vindt ze werk als gouvernante en ontdekt ze de liefde van haar leven: de duister en sardonische meneer Rochester. Maar Rochester koestert een monsterlijk geheim, verborgen op de zolder van Thornfield corridor - een geheim dat de geliefden uit elkaar dreigt te drijven.

New PDF release: (Psycho)motorische begeleiding bij kinderen (Dutch Edition)

De visie op psychomotorische begeleiding bij kinderen is de voorbije tien jaar aanzienlijk geëvolueerd. Taakgerichte interventies zijn duidelijk op de voorgrond getreden en proof established treatment is ook binnen de psychomotoriek niet meer weg te denken. Dit boek baseert zich hier duidelijk op en vertrekt vanuit het handelingsgericht onderzoek bij het opstellen van het klinische beeld.

New PDF release: Goldberg (Dutch Edition)

Ooit schreef Sebastian Savage in een boek over Bach dat hij diens beroemde leerling Goldberg als een volkomen oninteressant fenomeen beschouwde. Na de tragische dood van zijn zus besluit Savage een kwart eeuw later in Dresden op zoek te gaan naar de sporen die het legendarische wonderkind heeft achtergelaten in archieven, brieven, documenten en in de straten van de barokke stad.

Additional resources for 1984 (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

1984 (Dutch Edition) by George Orwell,Tinke Davids


by George
4.3

Rated 4.09 of 5 – based on 8 votes

Related posts